21.10.2016

ОБОВ’ЯЗКОВІСТЬ НОТАРІАЛЬНОГО ЗАСВІДЧЕННЯ ПІДПИСІВ

06 жовтня 2016 року Верховна Рада прийняла Закон № 5067 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення державної реєстрації прав на нерухоме майно та захисту прав власності».

Однією зі змін до законодавства про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців стало запровадження обов’язкового нотаріального засвідчення справжності підписів засновника (учасника), уповноваженої ними особи, на установчих документах, заяві про вихід з товариства, правочинів про передачу корпоративних прав, які подаються для державної реєстрації змін про юридичну особу.

Нотариальное заверение подписей, Артиус, обязательного нотариального удостоверения подлинности подписей, заверение подлинности подписей, подписи на Уставе

Тобто у разі, якщо вносяться будь-які зміни до Статуту, то перед поданням реєстратору, потрібно завірити їх у нотаріуса. В тому числі це стосується процедури підтвердження статусу неприбутковості: у разі невідповідності Статуту вимогам пп. 133.4.1 п. 133.4 ст. 133 Податкового кодексу України, до нього потрібно внести зміни. Виключення – для громадських об’єднань та благодійних організацій: якщо обов’язок такого засвідчення не передбачено їх установчими документами, то нотаріально завіряти підписи їм не потрібно.

Подумайте, чи немає необхідності коригування установчих документів! З 19 жовтня Закон вже на підписі у Президента, його мають підписати найближчим часом. На наступний день після опублікування він набере чинності, і провести реєстраційні дії стане значно складніше та витратніше.

Телефонуйте – допоможемо зробити все швидко та уникнути штрафів: 066-994-33-22!

Поділитися: