19.05.2016

ВИШИВАНИЙ ДЕНЬ В “АРТІУС”

Сьогодні українці відзначають День вишиванки. Про це можна було здогадатись вийшовши зранку на вулицю, адже безліч людей, особливо молоді, сьогодні надали перевагу вишиваному одягу. Команда АО “Артіус” не виключення, ми також прийшли на роботу у вишиванках та у гарному настрої. І передаємо вітання всім, хто підтримав цю чудову ініціативу!)

вишиванка, день вишиванки, юристи, Артіус, юридична компанія, колектив

Цікаво, що це свято започаткували студенти Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, але воно настільки полюбилось українцями, що за декілька років набуло поширення не тільки у нас, а й далеко за кордоном.125988415c937d746225836d7c6a64ea_XL

Датою проведення Дня вишиванки вибрали третій четвер травня (цьогоріч – 19 травня). Це принципово будній день, адже позиціонується не як свято заради свята, а навпаки проголошує: вишиванка може бути повсякденним одягом!

«Саме ж свято запрошує кожного свідомого громадянина до абсолютно простого вчинку — одягнути вишиванку і в ній піти на роботу чи на навчання. Разом із тим, така дія має глибокий контекст, адже йдеться про вираження своєї національної та громадянської позиції, культурну освіченість та духовну свідомість» – говорять організатори.

Поділитися: