15.07.2016

PRO BONO ДЛЯ МЕДИЦИНИ

Приємно отримувати вдячні відгуки від своїх клієнтів. Навіть якщо обслуговуєш їх безкоштовно (в рамках Pro Bono).

Нещодавно ми отримали подяку від організації з медичної сфери – Камишівського психоневрологічного інтернату. Колектив щиро дякує юристам відділу державних закупівель Адвокатського Об’єднання «Артіус» за допомогу в хвилину гострої необхідності та безоплатні консультації (в рамках Pro Bono) з законодавства про державні закупівлі (тендери).

«Адміністрація Камишівського психоневрологічного інтернату висловлює… глибоку вдічність і  щиру подяку за Вашу допомогу в безоплатному наданні консультацій з питань державних закупівель. Хочемо зазначити, що Ваша допомога була вкрай необхідною та корисною…» заступник директора Інтернату Т.А.Вєтоха.

в рамках Pro Bono, Артіус, Pro Bono, Камишівського психоневрологічного інтернату, державні закупівлі, юристи з державних закупівель

Pro Bono: чому ми це робимо?

Працюємо ми з Інтернатом в рамках Pro Bono. Звернулись до нас в квітні 2016 року з проханням консультації по процедурі відкритих торгів. Проблема була серйозна – терміново потрібно закупити продукти харчування, однак виникли певні питання по процедурі проведення, які власними силами працівники Інтернату вирішити не змогли. Почали телефонувати в різні юридичні компанії, однак у безкоштовній консультації їм всі відмовляли.

Ми ж не звикли залишати людей у біді, тому вирішили взятись за проект, хоч і безоплатно – в рамках Pro Bono. Звичайно, фактор знаходження закладу у безпосередній близькості до зони АТО зіграв свою роль. Склали для них план дій, допомагали в процесі торгів, у підсумку завдяки нашій роботі торги вдалось провести вчасно та результативно.

Зрозуміти їх відчай можна, адже штатні юристи та бухгалтери знати всі нюанси тендерного законодавства не можуть, а виділяти кошти на оплату юридичної допомоги «зі сторони» держава відмовляється.

Допомога медикам

Наші юристи регулярно консультують як колектив Камишівського психоневрологічного інтернату, так і ще декілька медичних закладів в рамках Pro Bono. Основний вектор роботи – нюанси проведення відкритих торгів, переговорної процедури. Найбільше питань виникає з приводу строків, порядку проведення тендерів та «законності» – як зробити все правильно, уникнувши порушень.

Раді, що наші добрі справи вертаються до нас у вигляді подяк. Сподіваємось, що у Камишівського психоневрологічного інтернату та його вихованців все буде добре, а ми їм допомагатимемо наскільки це в наших силах.

Поділитися: